COD GALBEN: 04-04-2025 ora 10 Intre 5 aprilie, ora 15 - 6 aprilie, ora 03 se va semnala intensificări ale vântului, viscol în zona înaltă de munte

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

RetuRO are nevoie de schimbări legislative pentru a dezvolta alte forme de colectare a ambalajelor în afara celor clasice din zona de retail, a afirmat, miercuri, Anca Marinescu, Corporate Affairs and Communication Manager RetuRO SGR, în cadrul unei conferinţe.

"Pentru a dezvolta în continuare sistemul, din punctul de vedere al administratorului sistemului de garanţie - returnare, RetuRO, este nevoie de schimbări legislative. Aşa cum arată în momentul acesta legislaţia, este foarte greu să dezvoltăm alte forme de colectare a ambalajelor în afara celor clasice din zona de retail, pe care deja le ştim şi cu care ne-am obişnuit. Avem în acest moment un grup de lucru în care, alături de de acţionari, încercăm să vedem modalităţile în care ar fi cel mai eficient să dezvoltăm sistemul şi, cu siguranţă, în momentul în care vom avea o idee foarte clară, să încercăm să facem toate demersurile pentru modificarea legislaţiei în acest sens", a spus Anca Marinescu.

Ea a admis că o parte din succesul acestui proiect l-a reprezentat legislaţia şi a susţinut că se aşteaptă componenţa noului Guvern, în condiţiile în care Ministerul Mediului este acţionar minoritar la RetuRO.

"Pentru noi este foarte important, pentru că trebuie să spunem că o parte din succesul acestui proiect l-a reprezentat legislaţia. Legislaţia a fost suficient de bine scrisă încât să putem să funcţionăm bine în primul nostru an şi să putem să avem o predictibilitate. Cu siguranţă ne întrebăm şi noi cum va arăta următorul Guvern. Ştiţi că Ministerul Mediului la noi este acţionar, un acţionar minoritar cu 20%, dar este acţionar, are reprezentanţi în Consiliul nostru de supraveghere şi atunci este foarte important să vedem şi noi viziunea următorului Guvern, pentru că până acum am avut un sprijin în Guvern din punct de vedere al legislaţiei, aşa cum spuneam, şi va fi foarte important dacă vom vrea să dezvoltăm'', a explicat aceasta.

Bucharest Center for Economy & Society (CES Bucharest) a organizat miercuri conferinţa "Planul de business al României în 2025. Strategii de recuperare a decalajelor. Priorităţi imediate de creştere".

Lideri de business din sectoare cheie ale economiei, precum energie, industrie, transporturi, pharma, banking, au dezbătut câteva dintre subiectele esenţiale pentru dezvoltarea economiei, precum: direcţii de business la final de 2024 şi priorităţile pentru 2025; surse de finanţare şi creştere a accesului la capital pentru sectoarele - cheie din economie; creşterea vânzărilor şi scalarea pe pieţele externe, în contextul impredictibilităţii globale; noi idei de investiţii; planul de business al managerilor şi antreprenorilor din România pentru 2025. AGERPRES/(A - autor: Oana Tilică, editor: Mariana Nica, editor online: Ada Vîlceanu) 

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.